ARI BEHN – MIKAEL PERSBRANDT – PER HEIMLY – TOR RAFAEL RAAEL

6. JANUAR – 28. JANUAR 2018

Fire kunstnersjeler med ulike uttrykksformer vil være å se i Larvik kunstforening i januar. Da de fire kunstneren Ari Behn, Mikael Persbrandt, Per Heimly og Tor Rafael Raael stiller ut i Galleri Bølgen.
Per Heimly og Tor Rafael er etablerte kunstnere som har arbeidet sammen en
årrekke. Mens Behn og den svenske skuespilleren Persbrandt er for de fleste mer kjent gjennom litteratur, film og teater, men har også jobbet med visuell kunst en årrekke.
Ari Behn har jobbet med visuell kunst over lengre tid. Arbeidene hans beveger seg mellom det figurative og nonfigurative. Maleriene har et tydelig formspråk med klare fargetoner, tekst, bokstaver og symboler. Arbeidene har til tider en mørk undertone og klare biografiske trekk.
Ari har også arbeidet sammen med Per Heimly i underholdningsserien Ari og Per, som ble vist på NRK. våren 2011.
Serien vant pris for beste underholdningsserie under Gullruten i 2011.
Mikael Persbrandt er i dag en av de mest ansette og populære skuespillerne i Sverige. Han har mottatt flere priser for sine rolletolkninger, både i teater og film. Det mange ikke vet er at han begynte sin karriere ved «grunnskolan for kunstnærlig utbildning i Stockholm.» Det er først nå i nyere tid at Persbrandts malerier og arbeider stilles ut for et større publikum. Responsen fra presse og publikum har vært overveldende, og som gjesteutstiller i Lars Lerins permanente kunsthall for to år siden, på Sandgrunn i Karlstad, ble det registrert over 30 000 besøkende – noe som nær må sies å være svensk besøksrekord på et kunstgalleri. Persbrandts malerier beveger seg både i det figurative og abstrakte landskap. Kunstneren har et ekspressivt formspråk med til tider intense strøk og klare farger.
Per Heimly er en av Norges med profilerte fotografer. Heimly er kjent for sine innovative fotografier – fotografier som beveger seg mellom mote, reklame og kunst. Per Heimly er mest kjent for sine reklamebilder og for sitt vennskap med forfatteren Ari Behn, men det få har fått med seg, er at ha er en av Norges beste kunst fotografer. Heimly har jobbet med de fleste store norske artister med CD cover og promo-bilder, i tillegg til portretter av kjente (og ukjente) personer, fotoshoot reklame – alt fra produkter til locations. Heimly har også jobbet med de fleste motemagasiner i Norge, i tillegg til en rekke magasiner og blader i utlandet. Per Heimly har også regissert flere musikkvideoer, bl.a. for Morten Abel, Mira Craig og Onkel P.
Tor Rafael Raael er stort sett selvlært både i tegning, maling og keramikk. Allerede fra barnsben av så man en skaperglede utenom det vanlige, og i ungdomsårene – en tid da mange legger skapende virksomhet på hyllen – fortsatte Raael med å bygge opp sin personlige fantasiverden inn i voksen alder. Da han traff den bulgarske kunstneren Stojan Minev som var utdannet i klassisk tegning og maling, ble Raael hans elev i tre år. Hovedvekten av undervisningen ble lagt på anatomi og generell maleteknikk. Samtalene med Stojan Minev var også med på å rendyrke Raaels malestil både teknisk og innholdsmessig. Utrykket i Raaels arbeider er lett gjenkjennelige, med klare fargetoner og et tydelig illustrativt formspråk. Kunstneren blander gjerne flere teknikker i arbeidene sine.

 

 


Facebook
Instagram
Youtube
Email