LISE B. STEINGRIM

6. OKTOBER – 4. NOVEMBER 2018

LISE STEINGRIM

Lise Steingrim er billedkunstner som bor og arbeider på Nesodden. Hun er utdannet fra Einar Granum Kunstfagskole (2010) og Statens Kunstakademi i Oslo (2013).
Lise har deltatt ved en rekke separat- og kollektivutstillinger i inn- og utland.
Fra natur til kultur
I mitt nye male prosjekt «Innganger og åpninger» ser man overgangen fra trærne og naturen i prosjektet «Vandringen hjem» til den menneskeskapte kulturen, gjennom bygninger og arkitektur. Begge prosjektene vil bli vist på Bølgen kulturhus.

Arbeidet mitt består i å forvandle arkitektoniske fotografier til malte tolkninger.
Ved å fokuserer på gjentatte mønstre funnet i den moderne strukturen, prøver jeg å gjenskape malte versjoner som inneholder rene linjer og skyggete firkanter.
Jeg jobber med å forenkle fotografiet med nyanser av pastellbetong og reflektert glass som danner grunnlaget for disse konstruerte profilene.
Skiftet natur – kultur kan beskrives som en del av vandringen. Enhver skog har en ende.
Det blir mer og mer tydelig hvordan mennesket tar seg til rette. Også politisk ser man tendenser til skifte. Frontene blir hardere og de konservative kreftene har medvind. Det er særlig skremmende å se hvordan mennesker i nød stenges ute.
Grensene og ytterkantene blir skarpere. Det har kunsten min også blitt. Innenforskap og utenforskap er interessant å utforske – et grenseland. Ser man opp på bygninger / inn vinduer kan man bli betraktet innenfra. ! Hvem ser hvem?One Comment

  1. Tone Johansen wrote:

    6.OKTOBER – 4. NOVEMBER 2018
    Åpnining lørdag 6. oktober kl. 13.00 med kunstnerene tilstede

Facebook
Instagram
Youtube
Email