«REPETISJONER OG FORVANDLINGER»

5. OKTOBER – 3. NOVEMBER 2019
ANNE LINE IVERSEN OG IVE HAGEN

Anne Line Iversen og Ive Hagen er to kunstnere med felles referanserammer, men har med svært forskjellige uttrykk.
På utstillingen som vises i Galleri Bølgen i okt. – nov. viser de to kunstnerne store tekstiler, installasjoner og fotoarbeid.

Anne Line Iversen
Jeg har en todelt produksjon: Store veggarbeider og skjerf/sjal. De to produksjonene er helt forskjellige, den eneste likheten er at jeg i begge tilfeller arbeider med silketrykk.

De store arbeidene utfører jeg på lin, mens skjerf og sjal trykkes på ull og silke.

Når jeg arbeider på ull og silke, bruker jeg ofte mye farger. Når jeg arbeider stort, arbeider jeg mer fargeløst, noe jeg opplever mer krevende.
Jeg arbeider med silketrykk og blandet teknikk. Ofte bruker jeg lin som materiale. Jeg arbeider med pigmentfarger, og når jeg bruker bladsølv og -gull, legges dette på med et tokomponent tekstillim.

I 2011 begynte jeg å gjøre forsøk med ull. Her er et utvalg fra min første produksjon av ullsjal. Teknikken som benyttes her er den samme som ved produksjon av silkesjal, men kjemikaliene som benyttes er av en annen type. Ullen som benyttes kommer fra India, og er myk og behagelig å bære.

Iversens kunst er blant annet innkjøpt av Nasjonalmuseet, ambassader, Norsk kulturråd og utenriksdepartementet.

 

Ive Hagen
Installasjoner og foto
Hagen syr, broderer, vikler, tegner og måler.
– Temaet mitt er reiseforberedelser, og det henviser til den fysiske prosessen som de fleste reiser innebærer, så vel som egen indre reise, forteller hun.
Hagen forteller om oppveksten. Det er livet hennes som gis uttrykk for i kunsten.
– Mors kjole er utgangspunktet for enhver ny reise. Jeg viser fram klær og kofferter. Det er disse objektene som benyttes i installasjoner sammen med tekstene og fotoene jeg viser fram, påpeker hun.
Kunsten hennes henter inspirasjon fra Island og Kairo.
Hagen har også en lang CV, og hennes kunst er innkjøpt av blant annet Nordraak, Oslo, Galleri Hafinaborg, Island og Nord-Trøndelag Fylkesgalleri.

 

Aller er velkomne til å se denne utstillingen i tidsrommet 5. okt. til 3. nov.


Facebook
Instagram
Youtube
Email