VÆR, SÅ GOD SITT!

 

SVEIN IVAR DYSTHE
10. FEBRUAR – 4. MARS 2018
Vær, så god sitt!

De fleste av oss har med stor sannsynlighet benyttet seg av Sven Ivar Dysthes sittemøbler uten en gang å være klar over det. Fra bingosaler og bedehus, til Henie Onstad Kunstsenter og Oslo Lufthavn har Dysthes design preget både offentlige og private miljøer fra 60-tallet frem til i dag.
Den allsidige og innovative industri- og møbeldesigneren står bak flere klassikere, fra den folkelige og masseproduserte stolen «Laminette» til de mer eksklusive «Planet», «Popcorn» og «1001». Med en genuin interesse og forståelse for god design har Dysthe blitt rangert som en av Norges mest markante designere i etterkrigstiden.
Publikum får gjennom utstillingen et unikt innblikk i Dysthes design.
Man får blant annet anledning til å sitte i et utvalg av de ikoniske møblene. Med genuin interesse og forståelse for god design har Dysthe blitt rangert som en av Norges mest markante designere i etterkrigstiden.
Når estetikk, funksjon og form smelter sammen og blir en helhet og du tenker “Aha, selvfølgelig!”, da har du lyktes. God mat skal smelte på tungen. God design skal smelte på netthinnen. Så enkelt, så utfordrende.
Svein Ivar Dysthe om begrepet god design.


Åpning av designer Atle Tveit

Atle Tveit ( født 1972 ) er møbeldesigner. Han ble uteksaminert fra Bergenkunstakademiet 2006. Med en mastergrad begynte han sitt eget designerkontor med en tidligere studiekamerat. Samarbeidet resulterer i mange produkter for ulike skandinaviske møbelprodusenter og flere priser, blant annet Award for Design Excellence og Young Talent Award fra Norsk designråd. I dag har Atle Tveit Designstudio i Oslo.

 

Formidling og workshop

Larvik kunstforening har i disse dager hatt besøk av elever fra distriktets skoler for å se utstilling Dysthe design «Vær så god, sitt!». Omvisningen blir etterfulgt av en workshop «Vær så god, design!» hvor elevene selv jobber som designere.

Workshopens mål er å jobbe som reelle innovatører og designere. Elevene får øve seg på kritisk tenkning rundt design, teamarbeid, kreativ tenkning og hvordan man presenterer en god idé. Alt dette er egenskaper som stadig blir viktigere i dagens samfunn.

 

 

 


Facebook
Instagram
Youtube
Email