Her er oversikten over utstillingene i 2021. Dette utstillingsåret ble annerledes på grunn av pandemien.
28. august – 19. september
Marit Søndersrød
Marit Søndersrød er maler og tekstilkunstner. De tre siste årene har hun fokusert på tekstil som skulpturelt materiale. Hun undersøker en spesiell polyesterkvalitet som tradisjonelt blir anvendt i klesindustrien. Her viser hun en leken utforskning av materialets egenskaper og potensiale. Samtidig tematiserer hun den problematiske relasjonen mellom menneske og natur.
I utstillingen Tikk Takk – museskritt og sjumilsstøvler viste hun nye stedsspesifikke verk montert i dialog med gallerirommet. Monumentale arbeider står i kontrast til mer subtile mindre verk. Utstillingen kan ses som et bilde på naturens kretsløp og viktigheten av å bevare den.
“Et sted må vi begynne å nøste opp trådene om vi skal nærme oss den problematiske relasjonen mellom menneske og natur i kunstens resonanskammer; Marit Søndersrød er en god start. Fortsetter vi å tenke fra – og med – disse verkene får vi nemlig tak i en annen tråd, håpets tråd, og den trenger vi framover om vi skal klare å handle.” (Kjetil Røed, redaktør i Billedkunst)
Marit Søndersrød har master i kunst fra Oslo Met, og har jobbet med tekstildesign og undervist i kunstfag før hun ble kunstner på heltid. Hun er medlem av Norsk Billedkunstnere, BOA og BIT. Marit har deltatt på Telemarksutstillingen, Kunst Rett Vest og Bærumsutstillingen flere ganger, og har hatt en rekke separatutstillinger, bl.a. i Telemark Kunstsenter og på Norsk Skogmuseum.
25. september – 24. oktober
Kristian Bålsrød
Fotoutstillingen VÆR HER NÅ får vi oppleve fotojournalist Kristian Bålsrøds blikk på byen han kaller sin egen. Energien, menneskene – alt det vi er mest stolte av, og noe av det vi bare må le anerkjennende til. Et nært, vart, rørende, men også morsomt portrett av oss selv, med alle våre særegenheter. En fotojournalistisk utstilling med opplevelser og mennesker Kristian møter sommeren 2021, nøye valgt ut og satt sammen med det beste fra prosjekter som Vi i Larvik, og Omhu. Prosjekter som har gått, og kommer til å gå rett inn i hjerteroten av hva som er Larvik.
Med den fotojournalistiske utstillingen VÆR HER NÅ ønsker Kristian Bålsrød spesielt å minne oss alle på at et godt samfunn – er et samfunn der hvert enkelt menneske føler seg verdifullt, hver enkelt stemme føler seg hørt, og hvor hver person kan få brukt sine evner til fulle. Der drømmer kan bli realisert gjennom tillit til egne evner og samarbeid med andre mennesker. Bålsrød mener at alt det en ønsker for seg selv, eller drømmer om å få til, kan oppnås – her i Larvik. Det tror vi at flere har godt av å vite.
Journalist og fotograf bosatt i Farrisbygda i Larvik. Helt siden han flyttet tilbake til hjembyen sin i 2014, har byen og menneskene her vært hans store prosjekt. Bålsrød er kjent for å finne nye måter å bruke journalistikk på, for å nå ut til mennesker og inspirere dem, og spesielt til å inspirere til og ta del i menneskene rundt en, og samfunnet en bor i.
31. oktober – 14. november
Gerd Borchgrevink
Gerd Borchgrevink er født i Connecticut, USA 1960. Hun er utdannet ved; Westerdals Oslo School of Arts, Communications and Technology, Masterclass Printing med Per Arnfinn Persen og Morten Løberg, Oslo Tegne- og Malerskole: croquis, portrett og oljemaleri, Atelier Nord: webdesign og animasjon.
Gerd Borchgrevink har hatt en rekke separat- og kollektivutstillinger blant annet i Asker Kunstforening, Drøbak Kunstforening og Galleri A i Oslo. Borchgrevink har også hatt flere utsmykningsoppdrag, blant annet hos Lundhs AS og Nasta AS og bildene er innkjøpt av private samlere.
Ved denne utstillingen vil Gerd Borchgrevink vise en serie fotografier med tittel «BRUDD – The Beauty of Stoned Core Material». Verkene avdekker 300 millioner år gamle larvikitt-forkastninger og formasjoner funnet dypt i gruvelandskapene i Tvedalen, Haakestad, Bjørndalen og Klaastad i Vestfold. Verkene viser at eldre kultur- og industrihistorie kombinert med fotografisk kunstnerisk utrykk er stedsdannende og gir ny bevissthet om sted, kunst og kulturhistorie. I 2022 vil denne utstillingen vises bl.a. i Grimstad Kunstforening, Galleri Gamle Tomb Råde Kunstforening og Galleri Svalbard. Gerd Borchgrevink har i årene hun har bodd i Larvik fotografert larvikitt, Norges nasjonal bergart på unikt vis. Fotoserien er en kjærlighetserklæring til Larvik.
20. november – 2. desember
Kunstnere Heidi Øiseth, Elin Hedberg og Adolph Denis Horn
Utstillingen inneholdt skulptur, maleri, grafikk og installasjon. Ved denne utstillingen viste vi arbeider fra tre dyktige kunstnere med forskjellig uttrykksform. De tre kunstnerne er alle søkere som har søkt separat, men er satt sammen til en felles utstilling. Alle har hatt et betydelig antall utstillinger, vunnet priser og utmerkelser og utført flere større utsmykningsoppdrag. Det er tre dyktige og rutinerte kunstnere vi presentere ved denne utstillingen.
Heidi Øiseth (1961) bosatt i Oslo har hatt en rekke utstillinger både i inn- og utland, og er også kjøpt inn ved flere kunstsamlinger. I 2009 var hun representert ved høstutstillingen, og i 2008 var jeg både representert ved Østlandsutstillingen og en større mønstring ved Kunsthalle St. Annen i Lübeck, Tyskland.. Heidi Øiseth har vært medlem i Tegnerforbundet siden 2010. Hun jobber ofte i store format på upreparert lerret, og bruker blyant, tusj, kull, pastellkritt, men også ukonvensjonelle materialer som for eksempel kaffe for å utføre verkene sine. Øiseths arbeider består ofte av skraveringer som gjør at noen av verkene ved avstand nesten virker monokrome.
Elin Heiberg (1988) født i Stockholm nå bosatt i Oslo har sin MFA på Kunsthøgskolen i Oslo i 2015 og ble tildelt Norske Kunsthåndverkeres studentpris for sitt eksamensarbeid. Hun har deltatt på utstillinger i Norge og i utlandet, blant annet What Wood Would – fortellinger i tre, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, 2017, Norwegian Contemporary Crafts and Design med Norwegian Crafts, Ventura Lambrate, Milano, 2016 og Collective med Galleri Format, New York 2016.Hun arbeider hovedsakelig med metall og tre med utgangspunkt i former som er gjenkjennelig i hverdagen. De ulike materialene og teknikkene gir objektene ulike taktile kvaliteter som er viktige i opplevelsen av dem.
Adolph Denis Horn (1933) er kunstmaler, grafiker og tegner født i Larvik i dag bosatt i Oslo. Han er en einstøing i norsk kunst, både i sin uttrykksform og ved sitt sterkt engasjement i sosiale og filosofiske problemstillinger, som ofte preger hans bilder. Han henter motiver fra nyere og eldre bildekunst, samt naturvitenskapelig erfaringsområder. Horn er representert i Nasjonalgalleriet Horn var i 1971 en av grunnleggerne for det første «grønne» politiske parti i Norge; Natur & Miljø. Han skrev dets politiske program for valgene i 1975.