2022

NICOLAUS WIDERBERG
8. JANUAR – 30. JANUAR 2022.

Nicolaus Widerberg er født i Oslo i 1960. Han er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, og ved Statens Kunstakademi i Oslo.

Siden debuten i 1984 har han markert seg sterkt på samtidskunstens scene med en rekke separatutstillinger og utsmykningsoppdrag i inn- og utland. Nico Widerberg er kjent for sine fremstillinger av menneskekroppen – enten det er kroppens fysiske tilstedeværelse jobbet frem i stein, eller menneskets fravær i form av utskårede silhuetter. Han tar denne estetikken videre i sin grafikk, der mennesket består, og hvor motivene fremstår ofte i en sterk koloritt.

Nico Widerberg er representert i en rekke kunstsamlinger og er en del av samlingen til blant annet Nasjonalgalleriet, Museet for samtidskunst, Riksgalleriet, Lillehammer kunstmuseum og Johnson Collection i USA for å nevne noe. Han er også kjent for skulpturutstillingen under OL i Athen i 2004 og minnesmerkene etter 22 juli. Widerberg har også utformet Heyerdahl-monumentet på Tollerodden i Larvik, og de vakre skulpturene på Farris Bad. Utstillingen vil inneholde maleri, grafikk, skulptur og vil henge frem til søndag 30. januar.


INGVAR GUNDERSEN OG TOR LINDRUPSEN
5. FEBRUAR – 27.FEBRUAR 2022.

De to kunstnernes prosjekter er forskjellige, men de to har en del forbindelser gjennom mange års kjennskap. I Gundersens malerier står huset sentralt, nærmere bestemt hjemmet som arena for oppvekst, identitet og beskyttelse. I Lindrupsens arbeider er det kroppen som er sentral. Kroppen som måten vi er i verden på. Både huset og kroppen utgjør et avgrenset rom i forhold til både kultur og natur, slik at begge kan sees som et habitat vi både kan trekke oss tilbake i, og forsøke å overskride eller utvide

Ingvar Gundersen er utdannet fra Statens håndverk og kunstindustriskole og Statens Kunstakademi. Han har stilt ut i en rekke separatutstillinger, gruppeutstillinger og kollektivutstillinger som Høstutstillingen og Østlandsutstillingen.

Gundersen arbeider gjerne med prosjekter over flere år, hvor han undersøker maleriets muligheter i dagens visuelle mangfold. De siste årene har han arbeidet med et prosjekt kalt «Hjemmet» med utgangspunkt i et bilde av sitt eget barndomshjem. Her tematiseres ideer rundt begrepet hjem. Hva er et hjem? hvordan er det å ha et hjem, eller miste et hjem?.

Tor Lindrupsen er en norsk billedkunstner som er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole i Oslo og arbeidet i begynnelsen hovedsakelig med grafiske teknikker. Skulptur og andre tredimensjonale arbeider har etter hvert tatt mye av oppmerksomheten, men de siste årene har han tatt opp igjen det grafiske. Han er imidlertid mer interessert i de uttrykksmessige mulighetene i grafikken enn det å trykke mange like bilder; Han trykker lag på lag med farger og motiver i en tidkrevende prosess, så det blir derfor kun ett eksemplar av hvert bilde.

Lindrupsen har utsmykket en rekke norske kirker og andre offentlige rom. Han har også illustrert bøker og plateomslag, og deltatt flere ganger på Høstutstillingen og Østlandsutstillingen, Nordisk tecningstriennal, Haugesund internasjonale tresnittfestival og andre kollektivutstillinger. Lindrupsen er ikke et ukjent navn i Larvik og har blant annet laget det mye besøkte Thor Heyerdahl monumentet på Revet i Larvik.


FRU BUGGE OG LENA AKOPIAN
5. MARS – 20. MARS 2022.

Fru Bugge (født 1970) er en autodidakt kunstner som jobber med en urban popart uttrykk. Gjerne ispedd litt street art. Fru Bugge lager både trykk og originalarbeider. Hun tar ofte ned plakater hun finner gatelangs og lager collager eller maler videre på disse. Mange av silketrykkene hennes er håndkolorert slik at hvert bilde blir ganske unikt. Felles for bildene hennes er at hun ønsker at bildene skal ha litt glam over seg, og at de gjerne skal ha litt «eye candy».

Fru Bugge er kjent for å være kunstneren som leverer et fyrverkeri av farger i en slags Dadaistisk tradisjon og Pop Art. Hun liker store formater og store bokstaver, har klippet og revet seg til kunstens kjerne gjennom å bruke lim til å skrive ord og bildebiter fra ukeblader på duk – men ikke minst drasset med seg blytunge kofferter med papirplakater fra oppslagsvegger i Spania, Italia og USA. Hvert et bilde er stilt ut med stor bravur og kraft. Ikke bare i lille Oslo, neida. I New York, hvor hun også har jobbet som Artist in Residence.

LENA AKOPIAN (f. 1959) er født og oppvokst i Riga, Latvia og har utdannelse fra grafikkavdelingen på Statens Kunstakademi i Riga. Hun henter mye inspirasjon fra italiensk renessanse og gammel egyptisk kunst og bildene hennes tematiserer ofte grunnleggende eksistensielle spørsmål.

Lena Akopian veksler mellom tegning, etsning og digital kunst. Hun eksperimenterer mye med kombinasjoner av diverse teknikker som litografi, etsning, akvatint, digital kunst, foto, tegning og maleri (olje, akryl og akvarell). De ulike teknikkene påvirker hverandre og gir ideer til nye kunstverk. Dette er en fusjon av gammelt håndverk og moderne teknologi. Ofte digitaliserer hun sine tegninger og bearbeider dem digitalt lag på lag. Videre håndtegnet eller kolorerer hun arbeidene sine på papir. Dette er en lang og krevende kreativ prosess som veksler fra håndtegning til digital tegning, og fra digital tegning tilbake igjen til håndtegning, om og om igjen i flere runder.


TOR ARNE MOEN
2. APRIL – 24. APRIL 2022.

Tor Arne Moen er Norsk maler, grafiker og forfatter. Han er født og oppvokst på Notodden i Telemark, og har sin utdannelse ved Kunsthøyskolen i Bergen. I dag er han etablert som maler i Norske Hydros gamle industrilokaler i Notodden Næringspark.

Tor Arne Moen Debuterte på Statens Høstutstillingen i 1994, og har siden den gang vært innom et stort spekter av figurative former for maleri, som akt, portretter, stilleben, interiører og landskap. Han har også laget malerier til bokomslag til Hamsuns samlede verker, en serie malerier som fikk sitt permanente galleri på Hamarøy i 1995 (Tranøy galleri).

Moens malerier springer gjerne ut fra et grunntema som bearbeides på ulikt vis i en serie. Moen har den disiplin som kreves for å gjennomføre prosjekter over tid. Til hans større arbeider hører det å male 405 små bilder av hestehover, en blomst for hvert bilde, føyd sammen til en stor utsmykking for en restaurant i København. Moens malerier har i sin motivoppfatning, isoleringen av enkeltelementer og avskjæringer et slektskap med hva vi finner hos fotografer. Den bredpenslede realismen og saftige maleriske overflaten blir derfor en viktig kilde til å skape avstand til den fotografiske og skjermbaserte kunst.


SØRLANDSUTSTILLINGEN
18. juni – 30. juli 2022

I samarbeid med Sørlandsutstillingen, Kulturhuset Bølgen og Larvik kunstforening arrangeres Sørlandsutstillingen med Profesjonelle kunstnere og kunsthåndverkere.


ARJUNA GEIR AASEHAUG OG TONY ROOS
3. september – 25. september

Arjuna Geir Aasehaug (f.1967) er en norsk billedkunstner som bor og arbeider utenfor Göteborg. Han er utdannet ved Kunstskolen i Bergen og Oslo Kunstskole.

Arjuna maler figurative bilder; først og fremst med akryl på lerret. Bildene har ett drømmeaktig og gåtefullt uttrykk, med kontraster både i det tekniske og det tematiske, han jobber ofte med motsetninger som lever side om side i livet. Arjuna forsøker på en poetisk måte å si noe om ensomhet, isolasjon og fremmedgjørelse i den menneskelige tilværelsen. Han undersøker også møtet mellom ulike verdener og egenskaper; så som flyktighet og letthet kontra tyngde og det som er bundet til jorden. Tid og bevegelse i rommet er viktige stikkord i Arjunas arbeide; ensomme dyr eller mennesker vandrer ofte gjennom et udefinert landskap; og spor av tid og arbeidsprosess er godt synlig i billedflatene.

Arjuna har hatt en rekke utstillinger i inn og utland, og er innkjøpt av for å nevne noen Finansforbundet, Köpenhamn, Norra Älvsborg Länssjukhus, Landstinget i Värmland.

Tony Roos er utdannet ved Hovedskous Malerskole  i Gøteborg i tillegg til en 3 – årig litografisk utdannelse i Gøteborg. Med sitt kunstnerskap formidler Roos en følelse av virkeligheten, som han kaller for moderne realisme. Den gjenskapes i hans bilder slik han ser den. I mange år har Tony arbeidet med å male og tegne fiskeindustrien på vestkysten og Kattegat som en slags dokumentasjon. Som er en del av hverdagen i et kystnært Det kan ibland oppleves som tradisjonelt, men finns enda i vår nærhet. I hans malerier har lyset, kontraster og ett kraftfullt maleri stor betydelse for helheten i oppbyggingen av motivet.


MATHIAS NORDBY – UNKNOWN MEMORY
1. OKTOBER – 23. OKTOBER 2022

Mathias Nordby alias MA$ARATI (f. 1991) er en kunstner utenom det vanlige i norsk sammenheng. Hans lekne og særegne stil, om det er klesdesign, tatoveringer eller kunst, vekker oppsikt både nasjonalt og internasjonalt. Ballen har begynt å rulle fort for Ma$arati, og en betydelig andel av kundekretsen består i dag av trendsettere og tungvektere innen hiphop- og popkulturen, som Post Malone, KYLE og Roy Wood$. Her til lands strekker kundekretsen seg fra Unge Ferrari og Arif til Rolf A. Hoff, en av Norges største samlere av samtidskunst.

Ma$arati tegner og maler for sin egen del, det han har lyst til å male, uten å tenke på hva alle andre mener. Og det fungerer. De fargerike arbeidene blåser et friskt pust i norsk kunstliv og gjenspeiler en bekymringsløs og uredd livstilnærming og en spontanitet beundring verdig.


Vi selger rett fra vegg!
5. november – 20. noevmber 2022

Larvik Kunstforening arrangerer salg av privateid kunst som du kan kjøpe rett fra vegg. Ta turen innom i perioden 5. november til 20. november for å se hva slags bilder som befinner seg i galleriet. Vi henger opp nye bilder hver dag i åpningstiden.

Har du et bilde du vil selge?
Da har du muligheten til å selge bildene dine hos oss. Vi tar i mot privateide bilder fra 26. oktober til 31. oktober i Galleri Bølgen. Vi tar ikke i mot egenprodusert kunst.

Retningslinjer:

– Max 2 bilder per husholdning.
– Ingen bilder kan ha skader etc.
– Kun privateide bilder, ingen egenproduserte kunstverk.
– For påmelding send bilde av kunstverkene dine + pris (pris settes av deg) til umari@online.no.
– Må leveres til Galleri Bølgen i perioden 26. oktober til 31. oktober mellom kl. 14:00 – 18:00.
– Vi tar 30% provisjon av salgene.

Larvik Kunstforening vil stå for håndteringen av salg og innbetaling.

For mer informasjon kontakt Unni Hegge på tlf. 906 43 312 eller umari@online.no.


KARI MØLSTAD – ERICSSON & GEHRKEN – KJELL JOHHANNESSEN – JUHA LUUKKONEN
26. november – 11. desember 2022

I denne fellesutstillingen vil vi vise verker fra fem erfarne kunstnere, blant annet maleri, keramikk, glass og stålarbeider.

Kari Mølstad 
(f.1977) fra Lillehammer er glassblåser og lager funksjonelle gjenstander så vel som unike kunstverk. Hun henter inspirasjon i fra naturen endringer og omgivelser. Ved å bruke forskjellige skjæringsteknikker eksperimenterer hun med glassoverflaten for å finne nye måter å kommunisere med observatøren på.

Tine Ericsson og Cathrine Gehrken fra Drammen/ Oslo (f. 1964). Disse kunstnerne samarbeider ikke bare, men de maler sammen, samtidig på samme lerret. Kunstnerne utforsker samspill, identitet, og konfrontasjon i felles malerier. Dialogen skaper nye strukturer, hvor penselstrøk og komposisjon blir utfordret og understøttet.

Kjell Johannessen (f.1951) fra Bergen arbeider i mange materialer: rustfritt stål, granitt, marmor, betong og bronse. Lysestakene har vært hans kjennetegn i 30 år. De brennes i deler og støpes sammen med en stålstang i midten. Formspråket har ofte barokke elementer i store formater.

Juha Luukkonen fra Finland viser et stort spenn, fra skulpturelle fat med optiske illusjoner til ny tolkning av bruksgjenstander som skåler og bestikk. Det er tydelig at han har en klar bevissthet om at de skal brukes og med en kvalitet som gjør at de skal gå i arv til neste generasjon.

Vi vil gi en stor takk til våre samarbeidspartnere Larvik Kommune, Norske Kunstforeninger og Kulturhuset Bølgen, samt medlemmene av Larvik Kunstforening.